pondělí 23. srpna 2010

Spellbound (Estée Lauder)


Laskavý čtenář promine... opět zkouším vůni od Sophie Grojsman. Opět čekám další variaci na "ženu" a pravdou je, že k jejím vůním přistupuji poněkud... nekriticky. Neb jsem nenašla žádnou, která by se mi nelíbila (i když... Parisienne se mi vlastně nelíbí).

Krásný hladký začátek... jako když kapka stéká po něčem oblém... rozeznat jednotlivé složky je obtížné... cítit je pomerančový květ a kardamon na květinovém podloží. Kardamon je cítit hodně... jako když si tu nažku (či co to je) rozpůlíte a dáte si semínko mezi zuby.

Je to věru zvláštní vůně... kardamon se nese bezezbytku celou vůní... nejprve tedy na kytičkách a pak na santalovém základě. Vanilka a ambra? Ne, necítím... zato vetiver, ten tam je hojně a s kardamonem spolu vytváří až trochu pánskou kombinaci. Pořád tam je takový tón, jako když si umyjete vlasy...

Fakt zvláštní vůně, ještě ji jistě vyzkouším. Za zajímavost dávám rozhodně palec nahoru. Unosila by se taky, ale jestli celý flakón... zatím nevím.



SLOŽENÍ
Hlava: růže, konvalinka, citrus, meruňka
Srdce: pomerančový květ, narcis, karafiát, kardamom
Tělo: santal, vetiver, vanilka, ambra

NÁVRHÁŘ
Sophia Grojsman (např. Nude, Calyx, Bvlgari Pour Femme, Lalique, Eternity, White Linen, Vanderbilt, Tentations, Tresor, Paris, Yvresse, White Diamonds, Parisienne)

Žádné komentáře:

Okomentovat