Prohledat tento blog

neděle 2. ledna 2011

Lalique Pour Homme Equus (Lalique)


Teď se budu věnovat chvíli pánským vůním a pár jich otestuji. Jako první bude tento krásný "Kůň"pro "milovníky koní". Flakóny Lalique považuji za nejvíce podařené a těší mě, že ani ty pánské neodbývají.

Ten začátek je prostě kouzelný... jako byste pili kvalitní Earl Grey s citrónem v jalovcovém háji. Jednoznačný důkaz, že svěžest se dá vytvořit různými způsoby...
Ach... nasávám tu krásnou vůni plnými doušky... muškátový květ, jemně štiplavý a autenticky vonící... kupodivu mě nepřenese do kuchyně, ale spíš ty háje... s písčitým povrchem. Ta vůně je dřevitá a kořeněná... nerada to používám, ale prostě... sexy. Trochu se mi vybaví Kelly Calèche... ta určitá koženost nebo to suché seno.
Je to vůně velmi smyslná, pižmo je v ní velmi bohatě zastoupeno.
Skoro bych řekla, že cítím borovici (skutečně nevím, jak voní zmiňovaná sekvoj)... závěrem pak vetiver... Dřeva voní a voní... jako v lese, ale ne takovém tom českém, smíšeném... spíš bych řekla někde v Asii... písčité podloží, stromy... a vůně muže. Tohle je jedním slovem perla. Vidím i poměrně jasně tvář toho muže... a ač se jistě neshodneme, je podobný Keanu Reevesi. Inu, asociace je asociace.




SLOŽENÍ
kardamom, jalovec, citron, bergamot, muškátový květ, fialkové lístky, vzácná dřeva, vetiver, sekvoj, pižmo

NÁVRHÁŘ
Emilie (Bevierre) Coppermann (např. Annayake, Burberry Brit Sheer, Givenchy Play)

Žádné komentáře:

Okomentovat