Prohledat tento blog

neděle 24. června 2012

Spring Flower (Creed)


Příběh Spring Flower je poměrně známý. Vůně byla (stejně jako L'Interdit) vytvořena pro Audrey Hepburn.

Narodila se už v roce 1951 jako „signature fragrance“ Audrey Hepburn. Hepburnová údajně chtěla od Creed vytvořit jedinečnou vůni, kterou by měla ona jako jediná a která by byla veselá a hravá.
Přesný postup výroby této vůně byl uložen v trezoru Creed, než byla v roce 1996 (3 roky po její smrti) zahájena výroba pro veřejnost.

Zajímavostí je, že tato vůně je nejvíce padělanou vůní vůbec, prodejní kanály jsou pod kontrolou a tak, pokud chcete skutečně originál, nevyplatí se šetřit nákupem přes internet. Jediným spolehlivým zdrojem jsou přímo butiky nebo oficiální stránky Creed. Doufám tedy, že můj vzoreček pochází z pravého flakónu...

Neznám vůně od Creed, ale kdybych si musela tipnout, řekla bych, že můj vzorek originálem nebude a nebo bude trochu starší. Počátek skutečně trochu čpí kyselostí,  ale usadí se a potom se začnou objevovat ovocně vodní tóny, lehce smíchané s květinami. Poměrně znatelná je meruňka, jablko a jasmín. Je to svěží, lehké a vpravdě jarní. Není to nic složitého, naopak, vysloveně líbivá (v tom dobré slova smyslu) vůně. Jisté styčné plochy s L'Interditem tam nacházím především v jisté "křišťálovosti jasmínu". Květinové tóny nakonec převládají a jsou osvěžující, až skoro "čisté".

Nemyslím, že by oslnila svou originalitou, je milá, příjemná, ženská.

SLOŽENÍ
broskev, meruňka, meloun, jablko, zelené tóny, jasmín, růže

SOUVISEJÍCÍ ODKAZY
L'Interdit

Žádné komentáře:

Okomentovat