Prohledat tento blog

sobota 14. července 2012

Mandragore (Annick Goutal)


Mandragore byla jedna z prvních niche vůní, kterou jsem měla možnost zkusit a už tehdy se mi moc líbila. Zafixovala jsem si ji tak a pak dlouho, dlouho nezkoušela. Dnes jí tedy prozkoumám detailněji.

Flakónky od Annick není třeba komentovat... jsou všechny stejné, pokaždé v jiné barvě, nechybí mašlička a... mají prostě něco do sebe. Vždycky, když přijde nějaká její novinka, jsem zvědavá, do jaké barvy novou vůni obleče. A fialová Mandragory... ta barva doslova lahodí mému oku.

Bylinně osvěžující začátek... citrusy, bergamot... něco trošku ostřejšího, snad pepř, kterého je tam poměrně hodně. Ostřejší a zároveň sladší zázvor. Všechno jde v rychlém sledu a prolíná se. Jako byste procházeli bylinkářstvím a postupovali od jednoho košíčku k druhému. Vystupují tu i dřevité tóny, mísí se suché a čerstvé byliny. Suchost postupně vyprchá a k bylinkám se přidává výrazné labdanum. A tak se ze svěží části přesouváme do poněkud hřejivější.

Je to vlastně vůně poměrně líbivá... dostatečně svěží na dnešní nosy, ale neurazí ani znalce, zvláště pokud má rád bylinné vůně. Řekla bych, že je dostatečně relaxační na domácí pohodu, dostatečně osvěžující do horka a má velmi dobrou výdrž. Spolehlivě vydržela mytí rukou, nádobí i celou sprchu.


SLOŽENÍ
bergamot, mandragora, černý pepř, zázvor, badyán, máta klasnatá, zimostrázové dřevo, kořeny cístu, labdanum, šalvěj

NÁVRHÁŘI
Isabelle Doyen a Camille Goutal (dvorní návrháři značky)



Žádné komentáře:

Okomentovat