Prohledat tento blog

sobota 14. července 2012

Vetiver (Guerlain)

Jsou dva způsoby, jak píšu recenze... První je celkem prostý; tahám z krabiček vzorky, jeden za druhým, a zkouším je. Druhý, to je metoda "volných asociací"... v nedávné době jsem se tak přiměla vyzkoušet vzorek Love in Paris a nyní zase vzorek Vetiveru (resp. půjčit si trochu od manžela).

Vůni znám "podle nosu" velmi důvěrně, protože je to vůně naší svatební cesty. Nemohu se tedy na ní dívat jinak, než zaujatě. Mohu se však na ni podívat podrobněji...

Drsný bergamot a citron, obojí vás praští hned do nosu. Začátek nenechá nikoho na pochybách... tohle je prostě vůně pro "chlapa", takže milovníci "pocukrovaných okurek či citrónů" nosy pryč, tohle vás porazí.

... muž opravuje veterána, je tam cítit motorový olej, hraje rádio...

Začátek je skutečně velmi výrazný. Vůně se pak začne zaoblovat a přechází to velmi příjemné a lehce dráždivé fáze, kde je cítit hlavně muškátový ořech. Není to prvoplánově smyslné, ale nenechá vás to chladnou... "něco na tom je".

... konec oprav, do sprchy, trochu mýdla... večer se jde ven, takže nějaká ta kolínská...

Vystupují sladší tóny tonky, trochu tabáku a pochopitelně vetiver. Jak na začátku pouštěla trochu hrůzu, tak teď naopak vysloveně láká k tulení. Tahle část by klidně mohla být až unisexová, tonka je zde velmi příjemná, vyvážená, akorát sladká.

... kam jinam jít v New Orleans než do nějaké hospůdky, dát si whisku, doutník a poslouchat  jazz...

Vyvážená, příjemná, nadčasová a dokonalá vůně... ale já nejsem objektivní.




SLOŽENÍ
Hlava: pomeranč, bergamot, citron
Srdce: pepř, muškátový ořech
Tělo: vetiver, tabák, tonka

NÁVRHÁŘ
Jean-Paul Guerlain (např. Aroma Allegoria Apaisant, Aqua Allegoria Anisia Bella, Jardins de Bagatelle, AA Herba Fresca, AA Mentafollia, Mahora, AA Pamplelune, Chamade, Champs Elysees, Chant d'Aromes, Samsara, Nahema, Plus Que Jamais, Terracotta Voile d'EteAqua Allegoria Figue Iris, Vetiver Pour Elle)

Žádné komentáře:

Okomentovat