Prohledat tento blog

úterý 28. srpna 2012

Body (Burberry)

Už nějakou dobu je tato vůně na trhu. Flakón připomíná nějaké pleťové sérum, nicméně jistě bude skladný (pokud s sebou nebudete nosit 100 ml). Název slibuje tělovou vůni, moderní chypré.

Ani jsem nečekala, že bych skutečně absint ucítila, tudíž jsem nebyla zklamaná; opravdu tam není. Ovšem broskev, ta již cítit je a zpočátku až trochu synteticky. K tomu se přidají jisté stopy svěžesti ála Chloe, nicméně tohle zdání je za chvíli pryč a vůně skutečně začne být dle slibů tělová a lehoulince pudrová díky kosatci, růže tam není mnoho a ani santalu se bát nemusíte.

Závěr by měl být hřejivý, já tam však cítím trochu štiplavého pepře a nějaké lotosové stopy, jinak je spíše na pižmovém než ambrovém základě. Konec je optimálně lehký a dokresluje tak "tělovost" celé vůně.

Vůně se dá použít k celodennímu až celoročnímu nošení. Není to žádný výkřik originality (což není ani jejím cílem), ale bude vám dobrou společnicí v kanceláři. Nemyslím, že by mohla někomu vadit (v umírněné aplikaci) a bude vhodná i jako dárek. Elegantní, relativně líbivá a nerušivá.


SLOŽENÍ
Hlava: absint, broskev, frézie
Srdce: růže, kosatec, santal
Tělo: kašmeran, krémová vanilka, ambra, pižmo


NÁVRHÁŘ
Michel Almairac (např. Zen, Eau de Rubylips, Rush a Rush 2, Gucci pour Homme, Cabaret, Heaven, Casmir, Burberry Women, Chloe, Joop! Jette By Night)

Žádné komentáře:

Okomentovat