Prohledat tento blog

pondělí 20. prosince 2010

Covet (Sarah Jessica Parker)


Covet je jedna z mála výjimek, které potvrzují pravidlo, že "star vůně" za nic nestojí a originalitu aby u nich člověk pohledal. Pozitivně hodnotím i vzhled flakónu, který je zajímavý a nekýčovitý.
Vůni znám dobře, resp. již druhý rok ji mám aspoň v malém množství, ale řádně jsem ji nezkoušela.

Vlhká zeleň je něco, co vůni provází po celou dobu. Pelargónie ráda nemám a jejich "vůně" mi vadí. Tady jsem si ji uvědomila až ze složení. Je tu, je zajímavá a celek vůně pěkně doplňuje. On je ten začátek skutečně svěží, ale v absolutně jiném provedení než řadové "svěženky". Je to svěžest zelená a vlhká. Citrón se tam tedy vyskytuje, ale v rozumné míře a snesitelné formě.
A ano... čokoláda... bílá, sladká čokoláda... další stěžejí prvek vůně. Není to ale sladkost nepříjemná a vůni bych možná gurmánskou nazvala, ale jen velmi jemně. Tu sladkost tady krotí zimolez, krásná jarní květina, která je poměrně výrazná. Sladkost je tak spíš v pozadí, takže prvotně cítíte spíš zimolez (a trochu i další bílé květy) a pak sladkost.
Závěr pak je posazen spíše na cedrově-vetiverovém podstavci než na ambře, což nechává vůni pořád lehkost.

Musím říci, že tak pěkně různorodou a zajímavě zkomponovanou vůni jen tak nenaleznete a zvláště ne za takovou cenu. Celá kompozice se přelévá ze svěží do sladké fáze a celou dobu je tam cítit lehce vlhký tón. V úplném závěru pak vnímám lehce pudrové tóny.




SLOŽENÍ
vlhká zeleň, listy pelargónie, sicilský citron, levandule, čokoláda, zimolez, magnólie, konvalinka, pižmo, vetiver, kašmírové dřevo, týkové dřevo, ambra

NÁVRHÁŘI
*Ann Gottlieb (např. 5th Avenue, Secret Obsession, Contradiction, Esprit d’Oscar, Live in Love, spreje Impulse)
*Frank Voelkl (např. Esprit d’Oscar, Flower by Cynthia Rowley, vůně pro Lauru Mercier, Precious Heart, vůně pro Kenneth Cole)

Žádné komentáře:

Okomentovat