Prohledat tento blog

pondělí 25. června 2012

Paris (Balenciaga)


Další vůně, na jejíž zkoušku se vysloveně těším je právě Paris. Mám ji doma už dlouho a pořád jsem se k ní nemohla dostat. Sním o dokonalé květinové vůni v krásném flakónu...

Příjemný počátek... sázela bych na mandarinku, i když není uvedena ve složení. Lehce sladký a více hořký počátek (bergamot) se špetkou pepře... ale už se rýsuje v pozadí váza s květinami. Opojné, ale přitom svěží a lehce sladké. Jestli tohle jsou fialky tak v té (pro mě) nejpříjemnější poloze. Jsou svěží, nedusí sladkostí, jakoby orosené.
Ono to bude tím větvičníkem... není to úplně chypré vůně, ale jemné prvky tu přeci jen jsou, takřka nepostřehnutelné. Pro mě jsou vlastně všechny chypré vůně do jisté míry svěží, nebo "nadlehčené" a i zde je jakási lehkost přítomna. Vůně je výrazná, dalo by se říci že i sladší, ale nedusí.
Závěr vůně je velmi příjemný... krásně se v něm všechno prolíná, nedá se říci, že by byl jednodruhový. Především je jemný... Pačuli cítím méně o něco více labdanum, ale až do konce doprovázené fialkou a větvičíkem.

V té vůni se dokonale spojuje klasičnost a modernost. Dovedu si ji představit na matce k těm nejelegantnějším šatům i na dceři, která si vyjde v balerínách s kamarády večer ven. Není řvavá, je osobitá, vkusná, perfektní.


SLOŽENÍ
bergamot, koření, pepř, fialky, karafiát, větvičník, cedr, vetiver, pačuli, labdanum

NÁVRHÁŘ

Žádné komentáře:

Okomentovat