Prohledat tento blog

úterý 19. srpna 2014

Eve (Jil Sander)

Jednoduchý flakón s tekutinou tělové barvy a i vůně sama má vonět jako ženská kůže; ženská kůže ve své kráse a něze.

Po pravdě, moc tomu příslibu nedávám...

Počáteční pronikavost sama, ne vysloveně nepříjemná, ale prostě pronikavá. Červený rybíz mi trochu evokuje domácí zmrzlinu (inu, sklízeli jsme rybíz a co s ním), ale pomerančový květ to trochu nadzvedá. I když, v této kombinaci by to byl příjemný rybízový sorbet s pomerančovou vodou...
Prostě pronikavý ovocný počátek, ne nepodobný vůním od Avonu apod.

Ovocná vůně (sladká s jemnou kyselinkou) přetrvává a začínají rozkvétat květy v srdci vůně. Bohužel, i zde zůstávám u asociace s jídlem. Sladkost a fialky? No jedině ony nezapomenutelné bonbóny Fialky. Ženská kůže? Možná kůže cukrářky.

Vůně je ovocná a výrazná až téměř do konce. Tady ale dochází k příjemnému zvratu a snad aspoň trochu ke splnění slibu o ženské kůži. Kašmír a pačuli spolu rozehrávají krásnou, jemnou a rafinovanou hru. Mám dojem, jako bych čichala právě ke kašmírovému svetru, který nese stopy vůně své majitelky a nádech její kůže. Ukolébávající vůně, rafinovaná a přitom pokojná.

Vytanulo mi spojení cukrářky v kašmírovém svetru, ale... vlastně proč ne. Až odezní ty "pracovní vůně" sladkostí a ovoce, pak se teprve probudí vůně těla, kůže a "bytostnosti" majitelky.
Přemýšlím... jakkoliv je závěr příjemný až krásný, cesta k němu je poseta rybízovou zmrzlinou a fialkovými bonbóny.

Edit:
Výdrž této vůně, alespoň na mě, je neuvěřitelná! Co bych dala za to, kdyby na mě takhle dlouho vydržel Chanel! Bohužel, stejně nakonec zvítězily ovocně kyselé prvky nad slibně vypadajícím závěrem.




SLOŽENÍ
Hlava: pomerančový květ, červený rybíz
Srdce: jasmín, fialka, růže
Tělo: pačuli, kašmír

NÁVRHÁŘ
Olivier Polge (např. Liberté, Flowerbomb, Eau Mega, Kenzo Power, Jil, Cuir Beluga, Armani Code, Pure Poison, Dior Homme, Paris Balenciaga, Noa Perle, Eau Parfumee au The Rouge)

Žádné komentáře:

Okomentovat