Prohledat tento blog

středa 20. srpna 2014

Mugler Cologne (Thierry Mugler)

Tvorba vůní je řemeslo a každý mistr by měl být schopen vytvořit kvalitní klasiku svého řemesla. Já tvrdím, že namíchat svěží vůni je prubířský kámen pro parfumáře, pokud ta vůně nemá skončit na toaletě jako osvěžovač vzduchu (což je pořád lepší konec než "v" toaletě).

V krátké době po sobě se opět potkávám s Alberto Morillasem (včerejší Mademoiselle Ricci). Alberto dostal od Muglera úkol: vytvořit vůni, kopírující obyčejné marocké mýdlo. Tuto vůni totiž Mugler zbožňuje.

... pochopitelně absolutně netuším, jak voní ono marocké mýdlo, že... ale jak voní tato vůně, to vám zkusím přiblížit. Ještě si dovolím takové malé intermezzo. V minulých třech dnech jsem zkoušela tři vůně a obě se vyznačovaly velmi dobrou siláží. Zhruba na třicet centimetrů už jen z otevřené lahvičky voněly do okolí. Z těch tří jsem si právě tuto nechávala na konec, držíce se pravidla "To nejlepší nakonec."

Vyvážené svěží tóny v počátku, tak jistě... neroli, bergamot i pomerančové květy, ale ihned je cítit i stopa lehké mýdlovosti a přidává se svěžest posečené trávy. Nos mám zabořený v ruce a jen si užívám té vůně... čistá, svěží, optimistická a skutečně "vyvážená". Ne umělé citrusy, ne umělá svěžest aviváže (Clean). Pomerančové květy dokážou někdy pěkně "řezat", ale tady jako by jejich vůni nesl jemný vánek.

Tohle je jedna z těch povedených vůní "čistoty", mýdla, svěžesti a optimismu. Maminky kamarádka, která pracuje s malými dětmi ji prý používá. Myslím, že v uměřeném dávkování se může líbit i dětem, kdy se po večerní koupeli ukládají ke spánku do voňavého povlečení. Na svěží vůní má i poměrně dobrou výdrž (=není hned pryč).

Pro milovníky svěžích vůní, ale nejen pro ně, určitě univerzální vůně na léto pro dámy i pány.




SLOŽENÍ
Hlava: neroli, bergamot, pomerančové listy
Srdce: pomerančový květ
Tělo: pižmo


NÁVRHÁŘ
Alberto Morillas (např. Mademoiselle Ricci, BVL, Belle d`OpiumVersace Pour Homme, řada Omnia, Les Saisons: Hiver, TruthLe Baiser Du Dragon, Acqua di Gio, L'Eau d'Issey Florale, Flower by Kenzo, Summer by Kenzo, Bright Crystal, Sensi)

Žádné komentáře:

Okomentovat