Prohledat tento blog

středa 20. srpna 2014

Mademoiselle Ricci (Nina Ricci)

Odnože odnoží a vše na růžovo, protože růžové není nikdy dost, jen růžová to může být...

... dobře, už přestávám.

I když se mě můj muž snažil přesvědčit, že význam slova "mademoiselle" není "infantilní kačena", tak trochu pochybuji, že si toho jsou vědomi i výrobci parfémů. Ne, neskrývám svou averzi vůči růžovým "slečnoidním" flakónům.

Flakón je jakoby "vyšisovaný" od vůně Ricci Ricci, který považuji za povedený a relativně originální (patrně nejsem sama, takže proč by do něj výrobci nenalili další vůni, že?).

Hned z počátku mi to evokuje Love in Paris, prostě ten "ricciovský" punc tam je. Jsme u sladkého počátku, ovocného, snad maliny, ale pořádně "rozšmelcované". Velmi podobni Ricci Ricci, ale doplněné o růže. A musím říci, že poměrně příjemné růže... necítím z nich starobu, ani ten "růžový olej", ale jemné, šípkové růže s trochou zelené příměsi.

I když stále čekám na nějaký další průběh vůně, nekoná se. Stále jsme u ovocné vůně s podtónem růži, označené "ricciovským" puncem. V úplném závěru se ke slovu dostává prášková vůně pižma, stále s lehkým ovocným nádechem. Velmi příjemné.

Až se divím, ale původní "vyšisovaná" Ricci Ricci je opravdu asi to, jak bych popsala tuto vůni, přesněji než "vyšisovanou" spíše obarvenou na světle růžovo. Díru do světa s ní patrně neuděláte, ale k tomu ani není vůně pro slečny určena. Dáváte tím ale najevo dobrou značku a je to předstupeň k dalšímu vývoji. Za mě tedy ano. Výhodou je, že s sebou nebudete muset tahat flakón, protože výdrž a intenzita jsou velmi dobré.

Edit:
Vůně vydržela s přehledem deset hodit na mé kůži. I přes noc. Výdrž je tedy skutečně skvělá!




SLOŽENÍ
Hlava: divoká růže, růžový pepř
Srdce: šípková růže, vavřín, oleandr 
Tělo: bílá dřeva, pižmo

NÁVRHÁŘ
Alberto Morillas (např. Mugler Cologne, BVL, Belle d`OpiumVersace Pour Homme, řada Omnia, Les Saisons: Hiver, TruthLe Baiser Du Dragon, Acqua di Gio, L'Eau d'Issey Florale, Flower by Kenzo, Summer by Kenzo, Bright Crystal, Sensi)

Žádné komentáře:

Okomentovat